Yannick_Hillen_Champagne_Column
Column

Een Bruisende Ervaring

We zijn er bijna, daar is de afrit eindelijk naar Champagestad Reims. Het komt dichterbij. We zijn gewoon officieel in de Champagne streek, spannend zeg!! We parkeren de auto in de privé parking van ons hotel en checken in. De reistassen worden nonchalant op het bed gegooid. Midden in het centrum zitten we: Geweldig gekozen! In de lobby vragen we gretig waar al de champagnehuizen zich bevinden. De bediende achter de receptie kan zijn lach bijna niet inhouden. Dan moet u in Epernay zijn meneer zei hij al grijnzend. Reims is namelijk louter het financieel centrum van de Champagne. Daar stonden we dan, onervaren en groen achter onze oren op gebied van wijnstreken. We schoten in de lach.

Met rode kaken in de auto naar Epernay dan maar. Daar werd alles al snel duidelijk. Op de mooie centrale laan waren er talrijke champagne huizen te zien. We stapten Moët & Chandon binnen want we wisten toen niet beter. En.. wat sloeg dat tegen! In een karretje kregen we met een andere groep een rondleiding in de ondergrondse kelders om dan af te sluiten met glaasje bubbels. Dit grapje was natuurlijk wel (fors) betalend. Ik voelde me een echte toerist, het leek wel een attractie in een pretpark. Niet wat we hadden verwacht dus. We hadden al snel door dat wel meer huizen dit soort rondleidingen gaf, pffff stom! Tot we bij een mooie zwarte sierlijke poort kwamen, in blinkende gouden letters stond er Pol Roger te lezen. Ik had er al wel wat over gelezen. Ik stapte naar binnen. Een man vroeg mij verwonderd wat ik daar te zoeken had bij hem. Rondleidingen werden er niet gedaan voor publiek, alleen uitzonderlijk met een reservatie. De man zag de teleurstelling op mijn gezicht. Uit medelijden gaf hij ons een mini privé rondleiding. Wat een leuke ervaring was dat; we voelden ons net kleine kinderen in een snoepwinkel. We kwamen buiten met extreme trots, een kist Pol Roger Winston Churchill cuvée en een zak vol relatiegeschenken. Stuur gerust een mailtje als je nog eens wil terugkomen zei de man terwijl hij mij zijn kaartje gaf.

Dit was de ervaring die we zochten in deze mooie streek. En we hadden de smaak te pakken! Hoe zeggen ze dat? Wie niet waagt, wie niet wint.
-Yannick Hillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.